فرهاد قربانزاده، دبیر انجمن صنفی کشتارگاههای صنعتی طیور ایران:
تولید گوشت مرغ در دو ماه آینده با مشکل مواجه خواهد بود!
اختصاصی دامیران؛ فرهاد قربانزاده، دبیر انجمن صنفی کشتارگاههای صنعتی طیور ایران در مصاحبه اختصاصی با دامیران، عدم اطمینان مرغداران از فروش گوشت مرغ تولیدی با قیمت مصوب را دلیل امتناع آنها از جوجه ریزی اعلام کرد.
فرهاد قربانزاده، دبیر انجمن صنفی کشتارگاههای صنعتی طیور ایران در ارتباط با شرایط امروز تولید گوشت مرغ در کشور پس از حذف ارز ترجیحی به خبرنگار دامیران گفت: « تولیداتی که امروز وارد بازار میشود، مربوط به جوجه ریزی های قبل است و در حال حاضر هنوز اثر این آزاد شدن قیمت نهاده ها روی تولید مرغ خود را نشان نداده است. در حال حاضر مشکلی که وجود دارد مابه التفاوت نرخ مصوب و قیمت واقعی بازار است. قیمت واقعی بازار در مقایسه با قیمت مصوب حدود ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان ارزان تر است و مرغ زیر نرخ مصوب عرضه می شود.»
وی در توضیح نگرانی های پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: «ما در انجمن کشتارگاه ها، علی القاعده از هیچ ارز ترجیحی استفاده نمی کردیم. ولی شایسته بود که مسئولین دولتی در زمان تعیین قیمت، به افزایش هزینه های جاری مانند حقوق و دستمزد و غیره در کل واحد ها، از جمله کشتارگاه ها توجه می کردند و نظر انجمن کشتارگاه های طیور را نیز در ارتباط با مبلغ هزینه ها جویا شده و در قیمت مصوب اعمال می کردند. ما اگر مرغی وجود داشته باشد، می خریم، کشتار کرده و وارد بازار می کنیم. ولی مرغداران دچار نگرانی هایی شده اند.
قبل از اینکه قیمت نهاده های مورد استفاده در صنعت افزایش پیدا کند، دولت باید فکر سرمایه در گردش این مراکز را می کرد. اگر پیش از این جراحی اقتصادی یک مرغدار می توانست با یک میلیارد تومان سرمایه در گردش دست به تولید بزند، در حال حاضر به ۴ میلیارد تومان سرمایه در گردش احتیاج دارد. من بعید می دانم که هیچ تولید کننده واقعی آنقدر شرایط مساعدی داشته باشد که بتواند بدون هیچ مشکلی نهاده را به چند برابر قیمت خریداری کند. البته خبرهایی مبنی بر ارائه تسهیلات توسط بانک ها به پرورش دهندگان شنیده می شود؛ اما اینکه مرغدار چه استقبالی از استفاده از این تسهیلات داشته باشد، موضوع دیگری است و من تصمیم مرغداران در این زمینه را نمیدانم.»
قربانزاده در این رابطه افزود: «مسئله دیگر این است که ما با افزایش قیمت مرغ مواجه هستیم. این که آیا مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر، یارانه و نقدینگی خود را به خرید مرغ اختصاص می دهند یا نه مجهول دیگری است. در حال حاضر با توجه به اینکه پرورش دهندگان مرغ گوشتی از جوجه ریزی اجتناب کردهاند و بازار جوجه یک روزه سقوط کرده است، منطقا تولید در دو ماه آینده با مشکل مواجه خواهد بود. وقتی جوجه وارد سالن نشود، مرغی نیز خارج نخواهد شد.»
دبیر انجمن صنفی کشتارگاههای صنعتی طیور ایران تصریح کرد: «عملاً ما در دو ماه آینده با دو نگرانی بسیار جدی مواجه هستیم. اول اینکه بازار تقاضای گوشت مرغ به چه صورت است؟ و اگر مردم اقدام به خرید مرغ نکردند، آیا دولت آمادگی خرید و انبار کردن گوشت مرغ تولید شده با نهادهای بر پایه ارز نیمایی با قیمت مصوب را دارد یا خیر؟ همین امروز که من با شما صحبت می کنم شرکت پشتیبانی گوشت مرغ منجمد را حدود ۴۷ هزار تا ۵۰ هزار تومان، یعنی ۱۰ هزار تومان پایین تر از نرخ مصوب از مراکز پرورش خریداری می کند. این در حالی است که هر کیلو گوشت مرغ منجمد حدود ۳ هزار تومان هزینه انجماد، بسته بندی و کارتن گیری دارد. در بهترین حالت، مرغ برای مرغدار حدود ۶۳ هزار تومان تمام میشود. این اتفاق، ناخودآگاه احساس عدم امنیت را در مرغداری ایجاد می کند که در صورتی که با نهاده نرخ آزاد اقدام به جوجه ریزی کنند، آیا موفق به فروش گوشت مرغ تولیدی خود با قیمتی که جبران سرمایه گذاری اش را کرده باشد خواهد شد یا نه؟ در صورتی که این مرغ در بازار مورد استقبال قرار نگرفت شرکت پشتیبانی امور دام چه برخوردی با این تولید خواهد داشت؟»
وی در نهایت مجهول بودن اتفاقات پیش رو و عدم آسودگی خاطر مرغدار از امنیت سرمایه گذاری و جوجه ریزی را مشکل اصلی صنعت دانست.
"اخبار سایر رسانهها، صرفا بازنشر اخبار سایتها و خبرگزاری ها است و دامیران هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد."