لزوم تعامل حداکثری دولت با اتاق بازرگانی/ عملکرد دوره قبلی اتاق آسیب شناسی شود
لزوم تعامل حداکثری دولت با اتاق بازرگانی/ عملکرد دوره قبلی اتاق آسیب شناسی شود

لزوم تعامل حداکثری دولت با اتاق بازرگانی/ عملکرد دوره قبلی اتاق آسیب شناسی شود

اختصاصی دامیران – بنا به اعتقاد فعالان بخش خصوصی اتاق بازرگانی هر آنچه در توان داشته است، برای دفاع از حقوق بخش خصوصی انجام داده است؛ هر چند آنطور که باید و شاید نتیجه مطلوبی در بر نداشته است.

تا امروز دو دوره از عمر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی می گذرد و پس از انتخابات بیستم اسفند ماه، سومین دوره این پارلمان حوزه کشاورزی بخش خصوصی کار خود را اغلب خواهد کرد. اینطور که پیداست، تشکل های بخش خصوصی و فعالین صنفی، علاقه و اعتماد قابل توجهی به این تشکل دارند و اعتقاد دارند، اتاق بازرگانی هر آنچه در توان داشته است، برای دفاع از حقوق بخش خصوصی انجام داده است؛ هر چند آنطور که باید و شاید نتیجه مطلوبی در بر نداشته است.

توپ در زمین دولت است

مهدی معصومی عضو هشت ساله هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و عضو هیات مدیره فدراسیون طیور ایران می گوید: «طی ۸ سال یا دو دوره اخیری که کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی فعال شده و من نیز عضو هیات نمایندگان بوده ام، در بخش کشاورزی جلسات بسیار زیادی برای بررسی مشکلات حوزه برگزار شد. در دولت قبل، تمام معاون های وزیر در بخش کشاورزی در جلسات حضور داشتند و در جریان مسائل قرار می گرفتند. در دولت قبل ما از کمک و همراهی مسئولین وزارت جهاد کشاورزی در اتاق بازرگانی بهره مند بودیم.»

وی تاکید کرد: «این اهمیت و امتیاز زیادی داشت که مسئولین دولتی نسبت به موقعیت های موجود در جامعه آگاهی پیدا می کردند و با توجه به این که همه روسای تشکل ها نیز در این جلسات حضور داشتند، معاونین وزیر از نزدیک و مستقیما در جریان مشکلات قرار می گرفتند. این که اعضای هیات دولت بدانند که چه مشکلاتی وجود دارد نسبت به این که اساسا ناآگاه باشند خیلی خوب است. اما این که این جلسات خروجی عملیاتی داشته باشند، مسأله دیگریست.»

معصومی در ادامه خاطرنشان کرد: « در دولت اخیر معمولا نمایندگان دولت در بخش کشاورزی در جلسات شرکت نمی کردند به همین دلیل ارتباط شایسته بین دولت و اتاق بر قرار نشد. برقراری جلسات بین بخش خصوصی نیز، به خودی خود مشکلی را حل نمی کند. این جلسات زمانی مفید خواهند بود که دولت در آن حضور داشته باشد و در جریان مباحثات و نتایج قرار بگیرد.»

لزوم حضور گسترده در انتخابات اتاق/ اتاق بازرگانی باید دغدغه حل مشکلات کلان و ملی اقتصاد را داشته باشد

وی در پیش بینی نحوه عملکرد اعضای جدید هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گفت:« تیم جدیدی که در این دوره به نمایندگی از بخش کشاورزی وارد اتاق شده است بسیار قوی است. از سوی دیگر تنها اعضای هیات نمایندگان نیستند که در جلسات شرکت می کنند. در کمیسیون کشاورزی همه تشکل ها حضور دارند و نقاط نظر خود را اعلام می کنند. اما اتاق چاره و امکان دیگری به جز ارائه اطلاعات یا  توصیه به بخش دولتی ندارد. اتاق امکان انجام فعالیت اجرایی ندارد. بلکه می تواند جمع بندی نظرات اعضا و تشکل ها را به صورت اطلاعیه و یا نامه به قوای سه گانه اعلام کند. »

دستگاه های دولتی باید از کارهای اجرایی و تصدی گری دست بردارند

معصومی در نهایت گفت: «ما در اتاق بازرگانی جلسات متعددی نیز با مجلس شورای اسلامی  و کمیسیون کشاورزی مجلس داشته ایم و تا آنجا که توانسته این اطلاعات را کامل کرده و در اختیار گذاشته ایم. امیدوارم که در دوره جدید شرایط بهتری داشته باشیم. به هر حال ما نمی توانیم به دولت دستور دهیم. اتاق بازرگانی مشاور سه قوه است و هیچ اختیار اجرایی ندارد. این که دولت بخواهد به این مشاوره ها عمل کند، نامه های ما را بخواند یا نه، در اختیار ما نیست.»

اتاق بازرگانی در حوزه تولید کشاورزی ضعف دارد

علی اکبر خدایی، مدیر عامل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان اما، در این ارتباط به خبرنگار دامیران گفت: «اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی شناخته می شود و من به شخصه شاهد بودم که تا حدی توانسته وظیفه خود را به انجام برساند.»

وی تاکید کرد: «ریاست اتاق، کمیسیون ها و … در حد توان تلاش خود را کرده اند. ولی به هر حال ظرفیت و اثرگذاری اتاق نیز محدودیت داشته و دارد. ازاین رو موفق نشده است که به نتیجه مورد انتظار بخش خصوصی دست پیدا کند.»

خدایی در ادامه به ضعف اتاق در حوزه کشاورزی و صنعت دام و طیور و آبزیان اشاره کرد و گفت:« اساس اتاق بر مبنای تجارت و صنعت پایه گذاری شده است. صنایع غذایی نسبتا قدرت بیشتری در اتاق بازرگانی دارند ولی کمیسیون کشاورزی در حوزه تولید، و بخش های مربوط به دام و طیور و آبزیان ضعیف است. بیشتر فعالان کمیسیون کشاورزی به نمایندگی از صنایع غذایی در اتاق حضور دارند و لازم است که در دوره جدید در این حوزه ها کار بیشتر و بهتری انجام شود.»

عملکرد اتاق بازرگانی را باید در چهارچوب عملکرد اقتصادی کشور بررسی کرد/ لزوم تولید بخش کشاورزی در اتاق

وی در ادامه افزود: «خوشبختانه تعداد اعضای شیلاتی در دور جدید اتاق رشد خوبی داشته و از ۴ نفر به ۹ نفر افزایش پیدا کرده است. از این رو انتظار می رود با حضور این تعداد از افراد این نقطه ضعف نیز برطرف شود.»

نامه مهم فدراسیون طیور ایران به مقامات عالی نظام: لزوم بازنگری فوری تصمیم‌ها درباره مرغ آرین

خدایی خاطرنشان کرد: «به عنوان مثال زمانی که نیم درصد عوارض آب مجازی که در قانون بودجه ۱۴۰۱ تصویب شد را به حوزه آبزیان نیز تسری دادند و از تمام آبزیان صادراتی این عوارض به ناحق دریافت شد،با وجود پیگیری های مستمر ما در اتاق بازرگانی نتیجه حاصل نشد. البته در سال ۱۴۰۲ تشخیص مصادق تولیدات مشمول عوارض آب مجازی به عهده وزارت جهاد کشاورزی گذاشته شد که خوشبختانه به نظر می رسد که وزارت جهاد کشاورزی نیز متوجه این موضوع شده است که این عوارض شامل حال آبزیان نمی شود.»

لزوم آسیب شناسی و آنالیز عملکرد دوره قبلی اتاق

حمیدرضا توکلی، دبیر انجمن واردکنندگان دارو، افزودنی و مواد بیولوژیک دامپزشکی نیز به دامیران گفت:« به نظر بنده اتاق بازرگانی ظرفیت و پتانسیل بسیار خوبی برای دفاع از حقوق کسب و کار بخش خصوصی دارد و در زمینه های خاصی هم موفق عمل کرده است،  ولی در مجموع نتوانسته آنطور که انتظار می‌رود عمل کند و اگرچه مکاتبات و جلسات و رایزنی های زیادی انجام شده است ولی اکثرا به نتیجه مطلوب نرسیده است. به نظر می‌رسد فدراسیونها نسبت به کمیسیون ها توفیق بیشتری داشته اند.»

وی معتقد است در مقایسه با بخش های مختلف، حوزه کشاورزی و صنعت دام و طیور و آبزیان جایگاه ویژه ای در اتاق بازرگانی دارد و کمیسیون کشاورزی از معدود کمیسیون های موفق محسوب می‌شود و توانسته مشکلات صنعت دام و طیور، بعنوان دومین صنعت بزرگ کشور را مطرح و از طریق وزارت جهاد و مجلس تا حدودی به خواسته های خود دست پیدا کند.

توکلی بهترین اقدام آسیب شناسی و آنالیز عملکرد دوره قبلی توسط یک‌ تیم‌ حرفه ای و ارتباط مستمر و جلسات ماهیانه منظم نمایندگان بخش کشاورزی با تشکلهای مرتبط را مهم قلمداد کرد و گفت: «تعیین چند هدف اصلی  و اهداف جزیی در ابتدای سال و برنامه ریزی برای رسیدن به این اهداف با مشارکت تشکلها و ارائه دستاوردها در پایان سال می‌تواند بسیار موثر باشد.»

رئیس اتاق بازرگانی باید از بخش خصوصی واقعی باشد

وی در نهایت گفت: «متاسفانه در دوره های قبلی پس از انتخاب نمایندگان،  تعامل بسیار کمی از سوی منتخبین با تشکل ما انجام شد و سراغی نمی گرفتند ، به همین دلیل شرکتهای عضو انجمن ما تمایل زیادی برای شرکت در انتخابات نداشتند . اگر افراد منتخب می‌خواهند در دوره بعدی با این مشکل مواجه نشوند بایستی با برگزاری جلسات منظم و نوبه ای با تشکلهای ذیربط مشکلات آنها را در دستور کار قرار دهند.

تصمیمات دولت در ارتباط با جوجه یک روزه متناقض است

یکی از درخواست های ما هماهنگی های لازم برای دیدار با حداقل معاونین وزرا و روساس سازمان‌ها و کمیسیون های مجلس شورای اسلامی و … میباشد که انتظار می‌رود در این‌حوزه هم اقدام کنند.

لزوم تعامل حداکثری دولت با اتاق بازرگانی/ عملکرد دوره قبلی اتاق آسیب شناسی شود

اشتراک گذاری

امتیاز شما به این مطلب

post

"اخبار سایر رسانه‌ها، صرفا بازنشر اخبار سایت‌ها و خبرگزاری‌ ها است و دامیران هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد."

منبع: دامیران

برای کپی کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

بیست − ده =