لزوم حضور گسترده در انتخابات اتاق/ اتاق بازرگانی باید دغدغه حل مشکلات کلان و ملی اقتصاد را داشته باشد
لزوم حضور گسترده در انتخابات اتاق/ اتاق بازرگانی باید دغدغه حل مشکلات کلان و ملی اقتصاد را داشته باشد

 نامزد انتخابات اتاق بازرگانی:

لزوم حضور گسترده در انتخابات اتاق/ اتاق بازرگانی باید دغدغه حل مشکلات کلان و ملی اقتصاد را داشته باشد

 اختصاصی دامیران- محمد مهدی نهاوندی: در سنوات گذشته، بعضی از اختلافات داخلی در اتاق بازرگانی باعث شده که نقش اتاق نسبت به چیزی که از آن انتظار می رود، پایین تر باشد/ صنف و صنعت دام، طیور و آبزیان، بخشی از کلان اقتصاد کشور است و مهمترین مشکل ما در اقتصاد صنف، دخالت دولت است/ کسانی که رای می آورند باید نماینده اکثریت فعالین اقتصادی باشند و قطعا بی تفاوت بودن مشمولین رای، آثار و تبعات بدی برای اقتصاد و فعالیتشان خواهد داشت.

انتخابات اتاق بازرگانی پس ماه ها انتظار و بحثها و حواشی متعدد، روز شنبه بیستم اسفند ماه برگزار خواهد شد. صنعت دام، طیور و آبزیان نیز به عنوان زیر بخش حوزه کشاورزی چهره های شاخصی را به عنوان نامزدهای این دور از انتخابات پارلمان بخش خصوصی معرفی کرده است.

یکی از این کاندیداها محمد مهدی نهاوندی، عضو هیات مدیره فدراسیون واردات و دبیر و عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام، طیور و آبزیان است که از اتاق تهران کاندیداتوری انتخابات اتاق را پذیرفته است.

نهاوندی  اعتقاد دارد که در رجوع به قانون و اختیارات و مسئولیت های اتاق بازرگانی، پتانسیل خوبی برای تبیین مسائل و مشکلات از یک سو و ارائه راهکارها و مشورت به قوای سه گانه جهت رفع مشکلات و بهبود شرایط موجود وجود دارد اما اینکه چرا تا امروز اتاق بازرگانی از توفیق لازم برخوردار نبوده است مسئله‌ای است باید با همدلی کلیه فعالین اقتصادی برای بازنگری و توجه ویژه، روی رفع چالش های خود اتاق اقدام شود، تا اتاق بتواند نقش خود را آن طور که قانون از آن پشتیبانی میکند ایفا،  و انتظاراتی که فعالین اقتصادی از این تشکل دارند را برآورده کند.

این نامزد انتخابات اتاق بازرگانی، در توضیح چالشهای داخلی اتاق به خبرنگار دامیران گفت: به نظر من در درجه اول، اتاق نیازمند انساجام و هماهنگی بیشتر منتخبین و کنار گذاشتن برخی اختلافات داخلی است. در سنوات گذشته، بعضی از اختلافات داخلی در اتاق بازرگانی باعث شده که نقش اتاق نسبت به چیزی که از آن انتظار می رود، پایین تر باشد. گاهی اوقات پیگیری هایی که در اتاق صورت می گیرد، ملی نبوده و با نگاه بنگاهی و رفع مشکلات یک بنگاه خاص شکل گرفته است. همه این ها باعث شده است که اتاق بازرگانی از نقش آفرینی مورد انتظار در اقتصاد ملی برخوردار نباید. از طرف دیگر، رویکرد مطالبه گری که از اتاق انتظار می رود، یکی دیگر از چالش ها و محدودیت های اتاق است. این باعث شده که در اغلب موارد نتوانیم ارتباط موثر و مطلوبی با حاکمیت برقرار کنیم.

دستگاه های دولتی باید از کارهای اجرایی و تصدی گری دست بردارند

وی افزود: به نظر من، اولین موضوعی که فرد منتخب باید سرلوحه فعالیت خود قرار دهد، حفظ نگاه ملی به مسائل و مشکلات اقتصادی کشور است، و نه نگاه بنگاهی. نکته دیگر این است که بیان مطالبات اتاق از حاکمیت، با ادبیات کارشناسی و تعاملی باشد. جبهه گیری و برخورد و یا دخالت در مسائل حاشیه ای، در تعامل اتاق با حاکمیت و یا بالعکس آن، می تواند باعث تضعیف اتاق شود.

وزیر جهاد: تشکل ها باید متحد و پاسخگو باشند/ ادامه ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان

وی ادامه داد: طبیعتاً اتاق موثر و مطلوب، اتاق متکثری است که متشکل از نقاط نظر، دیدگاه ها و رویکرد های متنوع اعضای آن است. اما این تکثر در دیدگاه ها نباید باعث تشدد در رفتار و موضع گیری های اتاق شود.

نهاوندی ابراز امیدواری کرد:  افرادی که در دور جدید اتاق مسئولیت به عهده می گیرند با وجود اختلاف نظرهای داخلی احتمالی،  در تبیین مطالبات اتاق در حوزه های مختلف حاکمیت، با تمرکز و همگرایی اقدام کنند.

وی به عنوان نمایند صنعت دام، طیور و آبزیان در این انتخابات، خاطرنشان کرد: صنف و صنعت دام، طیور و آبزیان، بخشی از کلان اقتصاد کشور است. مسائلی که ما در صنف داریم جدا از مسائل کلان اقتصاد نیست. مهمترین مشکل ما در اقتصاد صنف، دخالت دولت است. هم در صنف ما و هم در سایر صنوف و صنایع، و در حقیقت همه ارکان و اجزاء اقتصاد، از موضوع دخالت دولت، قیمت های دستوری و دولتی بودن اقتصاد آسیب می بینند. هر فرد، از هر صنفی که وارد اتاق بازرگانی می شود، اگر بتواند این چالش بزرگ اقتصادی را بدون نگاه به گرایش صنفی برطرف کند، قطعا تاثیرات و آثار مثبت آن بیشتر از همه صنفی که در آن فعالیت می کرده را بهره مند خواهد کرد. به نظر من مشکلات ما در صنعت، تجارت و تولید مباحثی بسیار گسترده، عام و ملی است و حتما باید با نگاه ملی در اتاق پیگیری و برطرف شود.

این کاندیدای دور اخیر انتخابات اتاق بازرگانی، استراتژی  صراحت و مبانی فنی و کارشناسی در تبیین مطالبات بخش خصوصی از دولت را دارای بیشترین اهمیت دانست  و گفت: احساس من این است که گاهی اتاق بازرگانی درگیر ملاحظات یا رودربایستی هایی در بیان مسائل و مشکلات می شود و یا گاهی مبانی طرح مسائل، از قوت کارشناسی یا جامعیت لازم برخوردار نبوده است. اگر الویت اول افراد این باشد که ازاین دو پدیده تضعیف کننده فاصله بگیرند، و با صراحت و صدای بلند مطالبات مبتنی بر مبانی فنی را پیگیری کنند، تصور می کنم که تحول قابل قبولی در جایگاه اتاق بازرگانی ایجاد شود.

عملکرد اتاق بازرگانی را باید در چهارچوب عملکرد اقتصادی کشور بررسی کرد/ لزوم تولید بخش کشاورزی در اتاق

نهاوندی در نهالیت با دعوت از تمامی دارندگان حق رای برای حضور در این اتخابات تاکید کرد: به نظر من در این مقطع، اصلی ترین مسأله مشارکت گسترده فعالین اقتصادی در این انتخابات است. کسانی که رای می آورند باید نماینده اکثریت فعالین اقتصادی باشند و قطعا بی تفاوت بودن کسانی که مشمول انتخابات می شوند و حق رای دارند، آثار و تبعات بدی برای اقتصاد و فعالیتشان خواهد داشت. لذا من توصیه می کنم که صرف نظر از گرایش و فردی که انتخاب می کنند، در نظر بگیرند که این جا حوزه تجارت و اقتصاد کشور است و یکی از پر چالش ترین مسایل کشور، مسائل اقتصادی است. حتما در انتخابات شرکت کنند و به کسی که احساس می کنند دیدگاهشان را نمایندگی می کند، رای دهند.

لزوم حضور گسترده در انتخابات اتاق/ اتاق بازرگانی باید دغدغه حل مشکلات کلان و ملی اقتصاد را داشته باشد

اشتراک گذاری

امتیاز شما به این مطلب

post

منبع: دامیران

برای کپی کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

چهار + 7 =