واردات داروهای دامی در چمبره مشکلات
واردات داروهای دامی در چمبره مشکلات

واردات داروهای دامی در چمبره مشکلات

اختصاصی دامیران- حمیدرضا توکلی: در حال حاضربسیاری از شرکت های تحت پوشش انجمن با مشکلات تخصیص ارز مواجه هستند و در صف انتظار تخصیص ارز قرار دارند/ صرف هزینه های ۱۰ میلیارد یورویی واردات نهاده های دامی، در صورت عدم استفاده از مکمل ها و ریزمغذی ها بی نتیجه خواهد بود/ این نقطه ضعف معاونت توسعه بازرگانی وزات جهاد است که بدون گرفتن نظر سازمان تخصصی متولی، فهرست کد تعرفه های دامپزشکی را برای بانک مرکزی ارسال کرده است/ هزینه های ثبت و تمدید داروهای دامپزشکی و عوارض فوب کالا باید به صورت ریالی پرداخت شوند.

اهمیت استفاده به هنگام و به مقدار داروها، واکسنها، و افزودنی ها و مکمل ها بر هیچ پرورش دهنده دام، طیور و آبزیانی پوشیده نیست. آنچه مسلم است، حفظ سلامت و بهداشت دام، و به تبع آن انسان، و همچنین کیفیت و ایجاد بهره وری در تولید، تا حد زیادی به این مهم وابسته است. در حال حاضر کارخانجات تولید دارو، مکمل و واکسن های دامپزشکی در کشور ما نمی توانند به طور کامل، نیاز صنعت دام و طیور و آبزیان کشور را از نظر دارو، واکسن، و افزودنی های مورد نیز، تامین کنند و حتی بسیاری از داروهای تولیدی داخل کشور نیز در تامین مواد اولیه به واردات وابسته هستند. اما متاسفانه در مواقعی در ادبیات رسمی کشور، اهمیت نقش واردکنندگان زیر سایه نام تولید ملی قرار می گیرد. در حال که هم واردکنندگان، هم تولیدکنندگان و هم پرورش دهندگان دام و طیور به نوبه خود، حلقه های اصلی زنجیره تولید هستند.

عدم تخصیص ارز برای مجوز های صادر شده توسط بانک مرکزی

 حمیدرضا توکلی دبیر انجمن واردکنندگان دارو، افزودنی و مواد بیولوژیک دام، در گفتگو با خبرنگار دامیران، مشکل اصلی شرکت های تامین کننده داروهای دامپزشکی را بحث تخصیص ارز عنوان کرد. وی گفت: در حال حاضر طبق نامه محرمانه وزارت جهاد کشاورزی که در تاریخ هجدهم دی ماه برای بانک مرکزی ارسال شد، تعدادی از کدهای تعرفه را از ارز نیمایی خارج کرده و همچنین برای بسیاری از مجوز های صادره، تخصیص ارز صورت نگرفته است.

وی افزود: متاسفانه بنا به اعلام برخی از شرکت ها، استفاده از ارز نیکو نیز دچار مشکلاتی است و نتوانستند از این ارز هم استفاده کنند. یکی از مشکلات ارز نیکو نامرغوب بودن آن است و تبدیل آن به ارز مرغوب هزینه هایی را در بر دارد. در حال حاضر بسیاری از شرکت های تحت پوشش انجمن با مشکلات تخصیص ارز مواجه هستند و در صف انتظار قرار دارند.

معرفی داروی فنبندازول Fenbendazole

دبیر انجمن واردکنندگان دارو، افزودنی و مواد بیولوژیک دام در ادامه به مشکلات سامانه بانک مرکزی پرداخت و گفت: سامانه بانک مرکزی دچار اشکالاتی شده است. یک سری از کد تعرفه های دامی و انسانی تداخل پیدا کرده اند که این حتی برای کد تعرفه هایی که پیش از این روال عادی خود را داشتند نیز ایجاد اشکال کرده است.

صحبت های دکتر آقامیری در خصوص: کمبود دی کلسیم فسفات و ممنوعیت واردات داروهای دامپزشکی

وی تصریح کرد: ما از وزارت جهاد و سازمان دامپزشکی کشور خواستیم که سریعتر نسبت به تخصیص ارز مجوز های صادر شده، واین دو کد تعرفه (۲۳۰۹۹۰۳۹ و ۳۸۰۸۹۴۱۹) افزودنی ها ، که جزو اقلام ضروری هستند، اقدام نمایند.

توکلی دلیل تصمیم خروج این اقلام از شرایط تخصیص ارز نیما را به دلیل مشکلات و محدودیت های ارزی کشور دانست و عنوان کرد: امروز ما مثل سالهای ۹۷ و ۹۸ مجددا وارد بازی ارز دونرخی دولتی و غیر دولتی با اختلاف قیمتی زیاد می شویم.

وی گفت: اگر دولت ارز در اختیار ندارد، بر چه اساس اعلام کرده است که هر نفر می تواند ۵ هزار یورو ارز بگیرد؟ چطور برای وارداتی مانند خودرو ارز هست، ولی برای اقلام اساسی محدودیت وجود دارد.

 ایجاد انحصاری کد تعرفه  ۲۳۰۹۹۰۳۱برای یک شرکت خاص و انتقال تمام اقلام ضروری افزودنی ها به کد تعرفه (سایر)

توکلی در ادامه خاطرنشان کرد: ما در سال ۱۴۰۰ کد تعرفه ای با شماره ۲۳۰۹۹۰۳۰ داشتیم که بسیاری از اقلام افزودنی ها تحت آن کد وارد می شدند. ولی در سال ۱۴۰۱ کد تعرفه جدیدی را برای یک شرکت خاص دانش بنیان ایجاد کردند (۲۳۰۹۹۰۳۱) و کلیه محصولات کد تعرفه ۲۳۰۹۹۰۳۰ را  تحت یک کد تعرفه سایر افزودنی ها(۲۳۰۹۹۰۳۹) منتقل کردند. از آنجایی که این کد تعرفه عنوان (سایر) را یدک می کشید، این باور ایجاد شد که اقلام آن اهمیت چندانی ندارد. در حالی که واردات هر سال ۸ تا ۱۰ میلیارد یورو نهاده های دامی، در صورت عدم وجود ریزمغذی ها و افزودنی‌ها، بی فایده خواهد بود و از نظر عملیاتی، تمام این سرمایه گذاری به هدر خواهد رفت. این به نفع کشور است که هر چه زودتر این رویه اصلاح شده و از هدر رفت ارز کشور جلوگیری شود.

دبیر انجمن واردکنندگان دارو، افزودنی و مواد بیولوژیک دامپزشکی، با ابراز تاسف از این واقعیت که در ایران، همیشه بعد از ایجاد مشکل به فکر رفع آن می افتیم و از ایجاد مشکلات پیشگیری نمی شود گفت: بخش های مختلف در کشور ما به صورت جزیره ای عمل می کنند و بدون اطلاع از مشکلات یکدیگر، و فقط از زاویه دید خودشان تصمیم گیری و اقدام می کنند. جای بسی تعجب است که رئیس سازمان دامپزشکی و مدیر کل دفتر دارو و درمان از ارسال این کد تعرفه ها برای بانک مرکزی اطلاع نداشتند. این نقطه ضعف معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد است که بدون گرفتن نظر سازمان تخصصی متولی، کد تعرفه ها را برای بانک مرکزی ارسال کرده است. در صورت عدم اصلاح این رویه ما قطعا در تامین اقلام ضروری دچار مشکل خواهیم بود  بدون شک افزایش قیمت تمام شده محصولات پروتئینی استراتژیک مانند گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ و …. اجتناب ناپذیر خواهد بود.

بهتر است راه واردات داروهای دامپزشکی باز باشد

درخواست رفع ممنوعیت  واردات یک سال و نیمه ۱۳۲ IVC کد

یکی دیگر از مشکلاتی که شرکتهای تامین کننده که طی یک سال و نیم گذشته، به دغدغه واردکنندگان تبدیل شده است، بحث ممنوعیت ثبت سفارش ۹ گروه کالایی بوده است که شامل ۴گروه از داروها و آنتی بیوتیک ها و پنج گروه از مولتی ویتامین ها و مکمل های دارویی است. هر کدام از این گروه ها شامل تعداد زیادی از کد تعرفه ها می شوند. واردات نزدیک به ۱۳۲ قلم از کالاهای داری کد IVC  حدود یک سال و نیم است که ممنوع شده و مشکلات زیادی را برای شرکت های ما ایجاد کرده است. متاسفانه با وجود این که دو معاون کلیدی وزیر جهاد، یعنی معاونت امور دام و معاونت توسعه بازرگانی، و همچنین تعدادی از نمایندگان مجلس، از جمله نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و بسیاری از تشکل های تولید کننده و مصرف کننده، مخالف این اقدام غیر قانونی و غیر کارشناسی بوده اند، تحت عنوان حمایت از تولید داخل صورت گرفته به ادامه این اشتباه اصرار دارند. متاسفانه این مشکل هنوز بر طرف نشده است و امیدوارم که با صحبتهایی که با ریاست سازمان شده است، تجدید نظری در تصمیم ایجاد شده، و این ممنوعیت رفع شود.

گفتگو با شهریار صفاری؛ بهتر است راه واردات داروهای دامپزشکی باز باشد

وی در پاسخ به این سوال که گفته می شود در ارتباط با این ۹ گروه کالایی تولیدات داخل تکافوی نیاز کشور را می کند. پس اصرار برای واردات به چه منظور است گفت: باید دو موضوع را در نظر گرفت. یکی بحث کمی و دیگری بحث کیفی. از نظر کمی، طبق نامه رسمی وزارت جهاد بسیاری از این اقلام از ۳۰ تا ۹۰ درصد به واردات وابسته هستند. ریاست سازمان دامپزشکی نیز در تاریخ ۲۹ مرداد به دفتر دارو و درمان این سازمان دستور داده است که اقلامی که کفایت تولید داخل ندارند را گزارش کنند ولی این گزارش تا امروز انجام نشده است.

معرفی داروی کائولین (Kaolin)

توکلی افزود: من از نظر کیفی در این رابطه قضاوت نمی کنم. این را به اهل فن واگذار می کنم. در این رابطه دامدارها، مرغدار ها و کلینیسین ها باید اظهار نظر کنند.

هزینه های ثبت و عوارض ناعادلانه برای واردات داروهای دامی

 دبیر انجمن واردکنندگان دارو، افزودنی و مواد بیولوژیک دامپزشکی، در ادامه به هزینه ها و عوارضی اشاره کرد که شرکت های زیر مجموعه این انجمن، ملزم به پرداخت آن هستند. وی خاطرنشان کرد: طبق بخشنامه سال ۹۱ سازمان دامپزشکی کشور، ابلاغ شده توسط معاون اول رئیس جمهور، این مجوز به سازمان دامپزشکی داده شده است که بابت هزینه خدمات صدور مجوز ها، هزینه های ثبت و عوارض فوب، هزینه هایی را به نرخ ETS دریافت کند.

وی توضیح داد: سال گذشته برای ثبت یک قلم دارو در سازمان دامپزشکی، مبلغ ۳۳۰۰ دلار به نرخ ۴۲۰۰ تومان گرفته می شد که حدود ۱۳ میلیون تومان بود. در حال حاضر برای ثبت یک دارو در سازمان دامپزشکی باید چیزی در حدود ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت کرد. اگر کس دیگری بخواهد همان دارو را از منبع دیگری ثبت کند، باید مجددا ۱۶۵۰ دلار معادل حدود ۵۰۰ میلیون تومان واریز کند و برای تمدید آن نیز باید ۱۰۰ دلار معادل ۳ میلیون تومان پرداخت شود.

وی افزود: از سوی دیگر ما عوارضی تحت عنوان عوارض ۱/۶۵ درصد فوب کالا داریم که اگر کسی قصد وارداتی به ارزش ۱میلیون دلار داشته باشد، باید چیزی در حدود ۴۰۰ یا ۵۰۰ میلیون تومان تحت عنوان عوارض فوب کالا به نرخ ETS پرداخت کند. این عدد جدا از عوارض گمرکی، ارزش افزوده، تبصره ۲۳ و بسیاری از هزینه های دیگری است که واردکنندگان ملزم به پرداخت آن هستند. این فشار زیادی روی شرکت ها وارد کرده است.

توکلی ادامه داد: ما ازطریق سازمانهای مختلف و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، پیگیر حل این موضوع هستیم که نسبت به تبدیل هزینه های ارزی به هزینه های ریالی، و کاهش این عوارض معادل ابلاغیه وزارت بهداشت، اقدام نماییم.

واردات داروهای دامی در چمبره مشکلات

اشتراک گذاری

امتیاز شما به این مطلب

4.8/5 - (5 امتیاز)

منبع: دامیران

برای کپی کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

5 × 3 =