صنعت اسبداری حوزه بزرگ سرمایهگذاری است
رئیس فدراسیون سوارکاری با بیان اینکه توجه به اسب و سوارکاری در تولید ناخالص کشورهای مترقی نقش زیادی دارد، گفت: این صنعت یک حوزه مناسب برای سرمایهگذاری است.
محمود حیدری در مجمع انتخابات هیئت سوارکاری کردستان در محل ادارهکل ورزش و جوانان این استان با بیان اینکه اسبداری در کشورهای پیشرو یک صنعت با ارزش افزوده بالاست، اظهار داشت: در تولید ناخالص کشورهای توسعه یافته، ارزش فراوان اسب مشهود است.
وی نیاز امروز جامعه اسبسواری کشور را حرکت علمی و نوین منطبق با استانداردهای فدراسیون جهانی این رشته و مقررات ملی ورزش سوارکاری عنوان کرد و ادامه داد: باید تمام تلاشها در راستای حرکت در این مسیر باشد.
رئیس فدراسیون سوارکاری وجه تمایز این ورزش با سایر رشتهها را رقابت همزمان دو موجود زنده در میادین ورزشی عنوان و خاطرنشان کرد: در فاز نخست برای پیشرفت این رشته باید از ظرفیت بالای آن در زمینه اقتصادی به منظور تشویق بیشتر مردم و بخش خصوصی در سرمایهگذاری این حوزه استفاده شود.
حیدری اسب را پایه و اساس سوارکاری خواند و با اشاره به سابقه دیرینه اسبدوانی در ایران تصریح کرد: در آموزههای دینی بر اسبسواری و حتی برگزاری مسابقات تأکید شده است. طی دیدارهای متوالی با مسئولان درخواست داشتیم تا نگاه ملی به اسبسواری ایجاد شود، چراکه این ورزش از سه بعد اقتصادی، تفریحی و درمانی کارکردهای بسیار مناسبی دارد.
در کشورهای پیشرفته دنیا از اسب به منظور بازتوانی معلولان جسمی استفاده میشود که خود بیانگر قابلیتهای این موجود در زمینههای درمانی و پزشکی است. رئیس فدراسیون سوارکاری با بیان اینکه استانهای کشور هر کدام در یکی از شاخههای ورزش سوارکاری استعداد و ظرفیت جداگانه دارند، تشویق بخش خصوصی در تمام نقاط کشور به منظور سرمایهگذاری در رشتههای مختلف این ورزش را موجب توسعه آن دانست.
به لطف توجه به اسب و سوارکاری در برنامهها و سیاستهای کلان، میتوان کشور را به قطب صنعت اسبداری تبدیل کرد.
وی در خصوص برنامههای فدراسیون برای توجه به آموزش در این ورزش، تأسیس مراکز علمی کاربردی سوارکاری را در همین راستا ارزیابی کرد.
وی همچنین هفت اعزام به رقابتهای بینالمللی در سال ۹۱، حضور چهار سوارکار ایرانی برای نخستینبار در رنکینگ فدراسیون جهانی و پیگیری معضل خارج کردن اسب از کشور برای مسابقات با توجه به مشکلات بینالمللی در زمینه قرنطینه را دیگر اقدامات فدراسیون عنوان کرد و افزود: مشکل قرنطینه فرایند طولانی دارد و تا پنج سال آینده به طور کامل مرتفع خواهد شد.
با وجود مشکلات مالی در سال جاری برای برگزاری مسابقات مختلف چهار میلیارد تومان هزینه شد که تنها مبلغ اندکی از آن توسط وزارت ورزش و جوانان تهیه شد و مابقی این اعتبار را از محل کمکهای بخش خصوصی و علاقهمندان به اسب و سوارکاری جذب کردیم.
سوارکاری باید جایگاه واقعی خود را بازیابد
در ادامه این جلسه مدیرکل ورزش و جوانان کردستان با بیان اینکه سوارکاری در کردستان ریشهای تاریخی دارد، گفت: این رشته با وجود تأکیدات شرع مقدس اسلام مبنی بر لزوم پرداختن به آن، علاقهمندان زیادی هم در میان مردم کردستان دارد.
مهران تیشهگران اذعان داشت: با توجه به این سابقه درخشان لازم است این ورزش جایگاه واقعی خود را در استان بازیابد.
وی، مشکل اساسی هیئت سوارکاری را نبود زیرساخت و مکان مناسب برای فعالیت در این رشته دانست و اظهار داشت: با این وجود در دو شهرستان پیستهای نه چندان استانداردی برای برگزاری مسابقات و انجام تمرینها فراهم شده تا حداقلهایی در این زمینه برای سوارکاران استان مهیا باشد.
مدیرکل ورزش و جوانان کردستان به وجود ظرفیت بالا در میان ورزشکاران کردستانی این رشته برای موفقیت اشاره و خاطرنشان کرد: باید در زمینه تبلیغات و برگزاری کلاسهای اموزشی و میزبانی اردوهای ملی و منطقهای فعالتر از گذشته باشیم.
وی در پایان از انجام مراحل مقدماتی تهیه زمین به منظور افتتاح پیست سوارکاری در سال آینده خبر داد.
منبع: خبرگزاری فارس
صنعت اسبداری حوزه بزرگ سرمایهگذاری است