در قیمت تخم مرغ تجدید نظر کنید؛
احتمال کاهش تولید تخم مرغ
اتحادیه مرکزی مرغداران میهن دیروز در نامهای به وزیر جهاد کشاورزی، با تشریح مشکلات و موانع امروز در تولید تخم مرغ، خواستار اصلاح قیمت مصوب برای تنظیم بازار قیمت تخم مرغ شد.
در این نامه، مهندس محمد مرادی، مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن، با اشاره به مشکلاتی از قبیل عدم تامین نهادههای خوراک، روغن و کلسیم فسفات، افزایش ۵۰ درصدی حقوق و مزایای نیروی کار از ابتدای سال آتی، و همچنین هزینه های حمل و نقل نهاده را، دلایل افزایش قیمت تمام شده تولید تخم مرغ دانست.
در این نامه آمده است:
- حجم قابل توجهی از ذرت و کنجاله سویا به عنوان اصلی ترین نهاده خوراک طیور، حدود ۲ ماه است که بارگیری نشده، و صدور حواله های جدید بلاتکلیف میباشد و به همین دلیل این نهاده، به دلیل کمبود و افزایش شدید قیمت در بازار، چالش جدی را برای مرغدار ایجاد کرده است.
- علیرغم واردات دانه های روغنی با عرض ترجیحی، کارخانجات روغن کشی از تخصیص روغن استحصالی به مرغداران امتناع می ورزند و تولیدکنندگان تخم مرغ روغن را با قیمت آزاد تهیه می نمایند.
- انجمن تولید کنندگان فسفات قیمت هر کیلوگرمDCP را در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۰ از ۱۲۰ هزار ریال به ۱۵۵ هزار ریال، و در تاریخ۱۴۰۰/۰۲/۲۰از ۱۵۵ هزار ریال به ۲۰۰هزار ریال افزایش داده است که علاوه بر کمبود این نهاده در بازار و عدم تامین، افزایش هزینههای تولید را در پی داشته است.
- همانطور که مستحضرید واردات به صورت دی کلسیم ممنوع بوده و به صورت مونو کلسیم مجاز می باشد و واردات آن حداقل دو ماه زمان می برد و با توجه به ضروری بودن مصرف این نهاده در خوراک بایستی دغدغه تولیدکنندگان برای تامین مرتفع شود.
- بر اساس تصمیمات دولت محترم، حقوق و مزایای نیروی کار از ابتدای سال آتی افزایش ۵۰ درصدی خواهد داشت که به طور مستقیم منجر به افزایش چشمگیر بهای تمام شده می گردد.
- هزینههای حمل و نقل نهاده بیش از نرخ مصوب توسط مرغدار پرداخت می گردد که در قیمت مصوب لحاظ نگردیده و علیرغم پیگیریهای انجام شده همچنان بلاتکلیف میباشد.
با عنایت به موارد فوق ادامه تولید برای مرغداران به حدی دشوار شده است که در صورت عدم چاره اندیشی برای تامین به موقع نهاده و عدم اصلاح قیمت مصوب از ابتدای سال آتی، تولید و سرمایهگذاری در این حوزه، اقتصادی نخواهد بود و با ضرر و زیان تولید کننده، احتمال عدم جوجه ریزی و پولت ریزی و همچنین حذف گله های جوان و به تبع آن بیثباتی بازار و کاهش تولید متصور می باشد.
پیش از این معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، در نامه ای خطاب به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، قیمت مصوب هر کیلوگرم تخم مرغ خوراکی را ۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام کرده بود.


"اخبار سایر رسانهها، صرفا بازنشر اخبار سایتها و خبرگزاری ها است و دامیران هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد."