رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران:
ارز ترجیحی صنعت تولید گوشت مرغ را ۲۱ سال عقب برد
مجید موافق قدیری: وقتی یک تولیدکننده هنوز درگیر تامین نهاده دامی و مواد اولیه است، خیلی به دنبال تکنولوژی و فناوریهای نوین نخواهد رفت. صنعت مرغداری ایران از توسعه عمودی باز مانده است.
به گزارش دامیران به نقل از رادیو اقتصاد، مجید موافق قدیری گفت: «متاسفانه اخذ سیاستهای بد اقتصادی، موجب شده که صنعت دامپروری کشور از رشد عمودی فاصله بگیرد. برای مثال ارز ۴۲۰۰ تومانی تصمیمی بود که از سوی دولتمردان در کشور گرفته شد. این تصمیم باعث شد صنعت تولید گوشت مرغ از نظر بهره وری به ۲۱ سال قبل بازگردد.»
رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران گفت: «برای تولید یک کیلوگرم گوشت مرغ در دنیا بطور متوسط ۱,۵ کیلوگرم خوراک در نظر گرفته می شود در حالیکه این عدد در ایران بیش از دو کیلوگرم است. این نشان میدهد در کشور ما از تکنولوژیها و فناوریهای نوین در تولید خوراک دام و طیور و همینطور از روشهای نوین مدیریتی برای ارتقای بهره وری و افزایش کیفیت محصولات استفاده نمیشود.»
موافق قدیری اظهارداشت: «تولیدکننده، امروز در کشور به جای ارتقای بهره وری و افزایش کیفیت محصولات خود بیشتر به دنبال یارانه، رانت و دریافت سهمیههای این چنینی است. موضوعاتی بدیهی که امروز در دنیا دیگر محلی از اعراب ندارد، در ایران همچنان به عنوان یک چالش مهم مطرح است.»
اصلاح ارز ترجیحی هیچ تاثیری در قیمت دارو و واکسن دام و طیور ندارد
رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران گفت: «وقتی یک تولیدکننده هنوز درگیر تامین نهاده دامی و مواد اولیه است، خیلی به دنبال تکنولوژی و فناوریهای نوین نخواهد رفت. چرا که تنها فکر و ذکرش این است که چگونه شکم دام و طیور خود را سیر کند. پس به دنبال موارد و مسائلی همچون بهره وری، کیفیت، توسعه عمودی و بسیاری موارد دیگر نمیرود.»
وی افزود: «اگر دولت و سیاست گذاران اقتصادی نگاه خود را اصلاح کنند و در عین حال ساختارهای اقتصادی کشور درست شود و به سمت اقتصاد بازار حرکت کند، بطور طبیعی تولیدکننده هم خود را با این شرایط وقف میدهد. یک مرغدار باید از فناوری، تکنولوژی و روشهای نوین مدیریتی استفاده کند تا بتوان بهره وری و ضریب تبدیل را در واحد خود افزایش دهد. چون میداند با این قیمتها تولید بصورت سنتی و بیحساب و کتاب دیگر توجیه اقتصادی ندارد.»
"اخبار سایر رسانهها، صرفا بازنشر اخبار سایتها و خبرگزاری ها است و دامیران هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد."