اهمیت هفت روز اول برای اطمینان از کیفیت مرغداری تخم گذار
کیفیت جوجه در تجارت مرغداری تخمگذار بسیار مهم است و برای یان روبینوف ، دامپزشک ، مدیر خدمات فنی شرکت Hy-Line International هفت روز اول پرورش “اهمیت فوق العاده ای دارد”. وی گفت: “اگر بتوانید هفته اول را پشت سر بگذارید ، مرگ و میر نسبتاً پایینی در طول دوره پالت وجود دارد.”
اهمیت مدیریت موثر شرایط مرغداری
روبینوف در سخنرانی خود در سمینار دامپزشکان کالج آمریکایی طیور گفت که مسائل مربوط به مدیریت مرغداری می تواند عامل مرگ و میر باشد ، به ویژه با حرکت به سمت تولید بدون قفس و مرغداری آزاد.
“خوراک ، نور ، هوا و آب همه شاخص های بسیار خوبی در جهت بررسی نحوه مدیریت ما هستند ، زیرا در ۲ هفته اول مرغداری تخمگذار ما واقعاً نیاز داریم که این طیور را به خوبی مدیریت کنیم ، زیرا به آنچه ما برای آنها تهیه می کنیم وابسته هستند. »
وی گفت که دسترسی به آب احتمالاً مهمترین عامل است و تاکید کرد: “اگر جوجه ها در مرغداری به آب تازه و تمیز دسترسی نداشته باشند ، نمی توانند غذا بخورند ، رشد کنند و احتمالاً بر تعداد مرگ و میر ما افزوده می شود.”
تنظیم سطح نور نیز تأثیر زیادی دارد . روبینوف پیشنهاد میدهد که مرغداران باید در هفته اول ۴۰ تا ۵۰ لوکس نور در محل خوراک و آب مورد استفاده قرار گیرد.
اگر در داخل قفس خود نور داشته باشیم ، به این معنی است که توزیع نور عالی هم برای خوراک و هم برای آب به طور خودکار وجود دارد. با ادامه ساختن سالن های مرغداری پولت جدید ، سرمایه گذاری روی چراغ های داخلی بهترین گزینه برای شروع خوب جوجه ها است. “
رطوبت مرغداری مهم است ، اما راحتی جوجه ضروری است
روبینوف ۳۲ درجه سانتیگراد تا ۳۳ درجه سانتیگراد برای نژاد لگهورن و ۳۵ درجه سانتی گراد تا ۳۶ درجه سانتیگراد برای براون به عنوان دمای مطلوب مرغداری توصیه می کند ، پس از آن از ۱ درجه سانتیگراد تا ۲ درجه سانتیگراد در هفته تا ۲۱ درجه سانتی گراد کاهش می یابد ، اما وی تأکید کرد که “رطوبت کم مرغداری با توجه به اهمیت آن در رابطه با راحتی جوجه ها و چرخه زندگی کوکسیدیا ، واقعاً یک دشمن است. “
او می افزاید: “چه دمای عالی و چه کم داشته باشیم ، اگر رطوبت ما خیلی کم باشد ، این موضوع همیشه برای جوجه ها چالش برانگیز خواهد بود.”
صرف نظر از دما و رطوبت به دست آمده ، مشاهده و بررسی مداوم جوجه ها برای اطمینان از راحت بودن آنها همچنان کلیدی باقی می ماند و در مواقع لزوم از دوربین ها استفاده می شود تا در رفتار جوجه ها تداخل ایجاد نشود.

همان روز اول همه چیز را در مرغداری درست کنید
برای به حداقل رساندن استرس در مرغداری ، فرآیندهای جوجه یک روزه از تعیین جنسیت تا واکسیناسیون طیور باید به طور موثر مدیریت شود. روبینوف گفت: با توجه به این که مرغداران دیگر قادر به استفاده از آنتی بیوتیک ها برای جوجه های یک روزه نیستند ، تلاش بیشتری برای اطمینان از عاری بودن طیور از بیماری لازم است ، اگرچه این کار را می توان به طور کامل انجام داد.
“به طور کلی ، ما زنده مانی بسیار خوبی را مشاهده کرده ایم ، اما این امر مستلزم کار فوق العاده ای در بالادست است ، سیستم مدیریتی مرغداری های مادر ، مدیریت تخم های وارد شده به جوجه کشی و مدیریت جوجه کشی برای کاهش بار کلی باکتری.”
بهینه سازی روش های واکسیناسیون، ضد عفونی در مرغداری
او گفت که داشتن برنامه واکسیناسیون مناسب در مرغداری، تفاوت را ایجاد می کند ، به طور عملی و بالینی اهمیت استفاده از واکسن های Rispens-strain علیه بیماری مارک را مشخص کرد.
“ما امیدواریم که با نسل جدید سروتیپ ۱ واکسن های مارک بتوانیم همه پرندگان جهان را به طور کامل ایمن کنیم ، بنابراین نگران مارک نباشید.”
واکسیناسیون اسپری در برابر بیماریهای تنفسی مانند برونشیت عفونی و بیماری نیوکاسل شایع است ، اما استفاده غیراصولی می تواند منجر به واکنش و مرگ زودرس شود. او گفت که در مواجهه با انتخاب گزینه های ژل یا آب برای اسپری کردن و مه پاشی، در شرایطی که تهویه نامناسب است ، آب می تواند باعث استرس بیشتر جوجه شود.
روبینوف توضیح داد که عفونت های باکتریایی و قارچی مسائلی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند و باکتری انتروکوکوس و قارچ آسپرژیلوس را میتوان به عنوان عوامل بیماری زای قابل توجه اشاره کرد.
با عفونت های باکتریایی ، منحنی های مرگ و میر بسته به این که عفونت در جوجه کشی یا مرغداری رخ داده باشد، متفاوت است. اوج مرگ و میر ناشی از جوجه کشی ۳ تا ۶ روز است و پس از روز ۱۴ به سرعت کاهش می یابد، در حالی که اوج عفونت های مربوط به مرغداری بین ۵ تا ۸ روز رخ می دهد.
روبینوف گفت ، در حرکت به سمت جوجه کشی بدون آنتی بیوتیک ، نداشتن ضدعفونی کننده ها نظارت مداوم بر سطوح را مهمتر می کند.
در حالی که مرغداران در مدیریت مسائل باکتریایی خوب عمل کرده اند ، هنوز هیچ درمان موثری برای اسپورهای قارچی وجود ندارد. وی افزود: تحقیقات جاری امید را برای “ضد قارچ های نسل بعدی” ایجاد می کند.

آنچه در بازار وجود دارد
روبینوف با نگاهی به ۷ روز اول گفت: در حالی که مدت زمان نگهداری تخم مرغ های جوجه کشی با قابلیت جوجه درآوری و کیفیت جوجه ارتباط قوی دارد ، جوجه کشی با دوره کوتاه نگهداری تخم مرغ (short period incubation during egg storage (SPIDES) ) یک “ابزار باور نکردنی” برای افزایش قابلیت جوجه کشی به ویژه در نگهداری بیش از ده روز ثابت شده است.
او می گوید: “با اصلاح این نکته، قابلیت جوجه درآوری برای تخم مرغ هایی که بین ۱۰ تا ۱۵ روز ذخیره می شوند دو درصد افزایش یافته و در ذخیره بیش از ۱۵ روز بیش از ۸ درصد افزایش می یابد.”
“حتی بدون افزایش جوجه درآوری واقعی ، به نظر می رسد که استفاده از تکنیک دریچه هچزی را بهبود می بخشد. جوجه ها هنگام استفاده از SPIDES ، همسان تر میشوند. “
نقش مرغداری پرورش دهندگان
روبینوف گفت ، مرغداری های مادر می توانند بر روی فعالیت مرغداری های تجاری تأثیر بگذارند ، زیرا رهایی از بیماریهای منتقل شده عمودی مانند سالمونلا و مایکوپلاسما ضروری است. ویروسهای تنفسی غیرقابل انتقال عمودی بر کیفیت تخمک تأثیر می گذارد و همچنین می تواند بر زنده ماندن در مرغداری نیز تأثیر بگذارد.
وی افزود که تغذیه مناسب مرغداران بسیار مهم است ، زیرا کمبود ویتامین های محلول در چربی و ویتامین های کمپلکس B بر کیفیت جنین و پوسته تأثیر می گذارد. در رابطه با محیط مرغداری نیز، ارتباط زیادی بین استرس گرمایی و سرمایی و افت کیفیت تخم مرغ و قابلیت جوجه کشی است.
“مدیریت این امر شاید دشوار باشد زیرا تا زمانی که این تخم ها را به بازار ارسال نکنید متوجه تاثیر آن نمیشوید.”