واکسیناسیون طیور تنها راه مقابله با بیماری نیست
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: واکسیناسیون فقط بخش کوچکی از اقدامات لازم برای جلوگیری و مهار بیماریها بوده و آنچه بیشتر از همه در کنترل بیماری موثر بوده، رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه است.
محمدباقر حاجکاظمی اظهار کرد: منظور از طیور در مباحث مربوط به دامپزشکی، پرندگانی مثل مرغ، بوقلمون و شترمرغ است که با اهداف مختلفی اعم از تولید گوشت و یا پرندگان زینتی بوده و به عنوان حیوان خانگی نگهداری میشود.
انواع طیور در برابر تعداد متنوعی از بیماریها حساس است که بعضی از این بیماریها مختص گونه خاصی از طیور بوده و برخی مشترک است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان درباره واکسیناسیون طیور، بیان کرد: واکسیناسیون در مقابل بیماریها یک امر تخصصی و علمی بوده و ضروری است پرورشدهندگان طیور از توان علمی و تجربه دامپزشکان در این حوزه استفاده کنند به همین خاطر اقدام به واکسیناسیون به صورت خودسرانه و به تکیه بر گفتهها و شنیدهها امر نادرستی است که متاسفانه در برخی موارد شاهد بودیم.
این مسئول با اشاره به اینکه واکسیناسیون بخش کوچکی از اقدامات لازم برای جلوگیری و مهار بیماریها است، گفت: همانطور که در این چند سال در خصوص کرونا شاهد بودیم، آنچه بیشتر از هر چیزی در کنترل بیماری موثر است رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه بوده و واکسیناسیون عامل مکمل است.
در بحث طیور و دام نیز این امر صدق میکند و اتفاقاً به دلیل شرایط خاص پرورش دام و طیور که به صورت بسیار متراکم و تحت استرسهای مختلف صورت میگیرد. رعایت اصول بهداشتی و قرنطینهای به مراتب اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد. به همین دلیل است که با وجود واکسیناسیونهای بسیار زیاد و متنوع طیور هر ساله شاهد وقوع انواع بیماریها هستیم.
شرایط آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی مرغداریها، تردد انواع خودروهای خوراک و طیور بین واحدها، کشتارگاهها، کیفیت متغیر نهادها و نیز گاهی پرسنل کم سواد شاغل در واحدها از علل اصلی بروز این بیماریها هستند.
"اخبار سایر رسانهها، صرفا بازنشر اخبار سایتها و خبرگزاری ها است و دامیران هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد."