پایش مزارع پرورش طیور استان تهران برای جلوگیری از آنفلوآنزا
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران اعلام کرد: با شروع فصول پاییز و زمستان، و آغاز مهاجرت پرندگان، به دلیل احتمال شیوع آنفلوانزا فوق حاد پرندگان در استان، مزارع پرورش طیور استان برای جلوگیری از این بیماری رصد و پایش میشوند.
مهدی سلوکانه: گروه های بیماری یاب دامپزشکی با اتخاذ تدابیر ویژه مراقبتی به طور شبانه روزی عملیات رصد و پایش بیماری در مزارع مختلف پرورش طیور را انجام میدهند.
تدابیر لازم در راستای هماهنگی بین دستگاه های متولی، پیشگیری، واکسیناسیون و مقابله با عوامب یبمازی زایی در نظر گرفته شده است.
سلوکانه، ابلاغ ضوابط بهداشتی- قرنطینه ای به صاحبان مزارع پرورش طیور، الزام فعالان صنعت طیور به بیمه کردن مزارع، واکسینه کردن گله طیور علیه بیماری، نظارت کارشناسان دامپزشکی مستقر در واحدهای پرورش، برگزاری جلسات متعدد با صاحبان مزارع پرورش و اتحادیه مرغداران، انجام مکاتبات لازم با دستگاههای مرتبط در راستای تعامل و همکاری بین بخشی و نیز همکاری مستمر با دهیاران و مراکز بهداشتی از اهم اقدامات مجموعه دامپزشکی در راستای پیشگیری از آنفلوآنزای پرندگان و دیگر بیماری های ویروسی برشمرد.
معاون سلامت دامپزشکی استان تهران، با هشدار به تمام فعالان صنعت طیور و پرورش دهندگان طیور سنتی و روستایی استان، از آنها خواست با تقویت و تشدید اقدام های بهداشتی و قرنطینه ای و افزایش لایه های حفاظتی و امنیت زیستی از سهل انگاری و عادی انگاری بیماری اجتناب کنند.
فعالان صنعت طیور در صورت مشاهده کوچکترین علایم مشکوک به آنفلوانزای پرندگان و به محض رویت تلفات غیرمتعارف و یا افت معنی دار آب و دان و یا کاهش تولید، مراتب را سریعا به نزدیکترین مرکز دامپزشکی در استان تهران گزارش کنند تا عملیات کنترل، مهار و مختومه کردن کانون بیماری در کمترین زمان ممکن انجام و از سرایت آن به دیگر واحد های پرورش جلوگیری به عمل آید.
وی بر ضرورت تعامل و همکاری بین بخشی دستگاهها در حمایت از دامپزشکی و بر تقویت اطلاع رسانی در خصوص شیوع احتمالی این بیماری تاکید کرد.
آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، معروف به آنفلوآنزای مرغی یک بیماری ویروسی همه گیر بین پرندگان است که قابلیت سرایت بسیار دارد و در صورت شیوع، خسارت فراوانی به صنعت مرغداری وارد میکند.
هم اکنون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در برخی کشورها مانند ژاپن و نقاطی از روسیه و سیبری شایع است و تالابهای ایران نیز با مهاجرت پرندگان از این بابت تهدید میشود.این بیماری در سال ۱۳۹۶ در ۶۵ کشور جهان و ۲۵ استان ایران گزارش شد.
"اخبار سایر رسانهها، صرفا بازنشر اخبار سایتها و خبرگزاری ها است و دامیران هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد."