پرورش بلدرچین (بلدرچین گوشتی)
بلدرچین از پرندگان بسیار مقاوم است که در مقایسه با مرغ و دیگر پرندگان بسیار مرگ و میر پایینی دارد و بزرگ کردن یک جوجه یکروزه بلدرچین بسیار راحت تر از جوجه مرغ است.
با توجه به اینکه حجم بسیار کوچکی دارد فضای بزرگی به مانند مرغ برای پروار شادن احتیاج ندارد.
به عنوان مثال در ۱۰روز اول که جوجه باید مراقبت ویژه داشته باشد حدودا ۳۰۰۰ جوجه در یک اتاق ۴×۳ جا می گیرد و بعد از آن می توان در قفس های چند طبقه آن ها را نگه داشت البته قفس هایی که برای تخم گذار ظرفیت ۱۰۰ بلدرچین دارد برای گوشتی تا ظرفیت ۲۰۰ بلدرچین را نیز خواهد داشت بلدرچین گوشتی بهتر است متراکم باشد تا فعالیت زیادی نداشته باشد و گوشت بهتری بیاورد.
از مزایای مهم پرورش گوشت بلدرچین این است که در زمان ۳۵ الی ۴۵ روزگی سر بریده می شود یعنی نقطه سربه سر باز گشت سرمایه شما حدودا ۴۰ روزگی هست.
تفاوت این زمان در سلیقه شماست که می خواهید بلدرچین ریز یا درشت به بازار عرضه کنید.
بلدرچین ۴۰ روزه مشتری پسندتر و گران تر است اما بلدرچین ۳۵ زوزه صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
بیشتر بدانید: تاریخچه پرورش مرغ در ایران
قیمت خرید جوجه یکروزه بلدرچین x هست. در یک دوره خرید ۱۰۰۰۰ (ده هزارتایی) جوجه یکروزه x ۱۰۰۰۰ تومان باید هزینه کنید.
با خرید جوجه و هزینه دانه و دارو و ویتامین پس از سربریدن بلدرچین ها شما ۱۰۰ درصد سود خالص نسبت به سرمایه داشته اید (با فرض ۱۵ الی ۲۰% تلفات) یعنی اگر ۵ میلیون تومان هزینه کنید ۱۰ میلیون تومان فروش گوشت بلدرچین خواهید داشت که ۵ میلیون سود خالص پس از ۴۰ روز هست.

اما شما می توانید این سود را بیشتر نیز بکنید.
با صرفه جویی در خرید جوجه یکروزه و فاکتور گرفتن تلفات ۷% ناشی از جابه جایی جوجه یک روزه در مسیر که اجتناب ناپذیر است همه تولید کنندگان بزرگ برای تأمین جوجه یک روزه از دستگاه جوجه کشی استفاده می کنند.
به ۳ دلیل:
تفاوت بسیار چشمگیر در پایین آوردن هزینه سالم بودن جوجه ها و پایین آوردن در صاد تلفات
پایین آوردن تلفات حمل و نقل
قیمت فروش هر کیلو گوشت بلدرچین نسبت به مرغ به دلیل خواص دارویی و خوشمزگی این گوشت لذیذ ۳ إلى ۵,۳ برابر است و همیشه در بازار متقاضی دارد.
اما بزرگترین مشکل در امر پرورش بلدرچین مقابله با نشیب و فراز بازار است که در گوشتی این مقابله بسیار کم است ولی ریسک بازار در تخم گذار زیاد است.
سعید فدایی دانشجوی دکترای تغذیه دام
فصلنامه علمی- تخصصی رویان
منبع: دامیران
نویسنده: سعید فدایی
لینک کوتاه مقاله: daamiran.com/?p=8138
برای ورود به بانک مقالات دامیران کلیک کنید