اهمیت خروج واردات نهاده های دام و طیور ار انحصار
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با تشریح گزارش کمیسیون متبوع خود درباره چالشهای اخیر نهادههای دامی پیشنهاد کرد: واردات نهاده های دام و طیور به جای اینکه در انحصار شرکتها و افراد خاص باشد، تشکلهای ذیربط هم در این کار دخیل شوند.
علی خضریان با تشریح گزارش کمیسیون اصل ۹۰ درخصوص مشکلات تامین ارز و توزیع نهادههای دامی اظهار داشت: بررسیها نشان میدهد که ۹۰ درصد نهادههای دامی مورد نیاز از طریق واردات تامین میشود و نیاز سالانه کشور در این بخش ۹ میلیون تن ذرت و ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن سویا و ۵.۵ میلیون تن جو است. در این شرایط عدم تامین به موقع نهاده ها باعث کاهش تولید فرآوردههای دامی و طیور و آبزیان شده و زیان جبران ناپذیری به بخشهای مرتبط وارد میکند.
باید بر نحوه توزیع نهاده ها نظارت کرده و مشخص شود وارد کننده دانههای روغن و کارخانه دار اصلی سویا چه کسی است؟ طبق بررسیها برخی از واردکنندگان ۳۰۰ میلیارد تومان کنجاله را در سامانه عرضه نکردند و در بازار آزاد عرضه کردند که سود سه هزار میلیارد تومانی برای آنها داشته است.
باید مشخص شود این ذخایر در کجا عرضه شده است و پیشنهاد ما این است که به جای آن که واردات نهاده های دام و طیور در انحصار شرکتها و افراد خاص باشد، تشکلهای ذیربط هم در این کار دخیل شوند.
با توجه به شرایط فعلی کشور و مشکلات تامین ارز و همچنین مدیریت ضعیف واردات اقلام علوفهای و نهادههای دامی، صنعت مهم و راهبردی دامپروری کشور با تراکنش مالی سالانه حدود ۱۳۵ هزار میلیارد تومان با چالشها و آسیب ها مواجه شده است.
پربیننده ترین ها:

کمیسیون اصل ۹۰ در گزارش خود پیشنهاداتی را برای واردات نهاده های دام و طیور ارائه کرده است:
-
بازگشت قانون تمرکز از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهاد کشاورزی جهت تسهیل در امور بخش کشاورزی
-
با توجه به اهمیت محصولات کشاورزی در امنیت غذایی و حفظ زنجیره تولید خصوصاً مواد پروتئینی، دولت موظف است نسبت به تامین نهاده های دامی اقدام مناسب معمول دارد و نیز دستگاههای مرتبط با موضوع ایجاد سامانه های جمع آوری اطلاعات روزانه گزارش دقیقی از وضعیت موجود به دولت ارائه نمایند.
-
با عنایت به اهمیت موضوع، وزارتخانه های ذیربط در دولت و همچنین دستگاههای نظارتی و امنیتی برای تامین نهاده ها از خارج کشور، از زمان ثبت سفارش تا تخصیص ارز و توزیع تا رسیدن به دست تولیدکننده با اصلاح سامانه های موجود برای شفاف سازی در همه مراحل نظارت دقیق داشته باشد.
-
با توجه به اینکه بیش از ۵۰ درصد از واردات نهاده های دام و طیور در انحصار افراد و شرکتهای خاص می باشد، دولت ترتیبی اتخاذ نماید تا تشکل های ذیربط در زمینه واردات نهاده های دامی اقدام موثر نمایند.
-
دولت ترتیبی اتخاذ نماید کسری ذخایر استراتژیک در کوتاه ترین زمان ممکن ترمیم شده و در پایان سال ۹۹ حداقل به میزان مقرر ذخایر برسد.
-
وزارت جهاد کشاورزی با حذف دیوانسالاری اداری ترتیبی اتخاذ نماید تا نهاده های دامی در کوتاه ترین زمان ممکن در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.
-
نظارت بر فعالیت سامانه بازارگاه توسط وزارت جهاد کشاورزی تقویت گردد و زمان پرداخت وجه تا تحویل نهاده ها به تولیدکنندگان که اکنون بدون دلیل موجه بیش از یک ماه طول میکشد با اصلاح روند خرید و تحویل، سامان دهی شود.
-
برای حذف سیلو و حفظ بهتر خوراک دام و مقابله با فاسد شدن آن، تولید علوفههای دامی باکیفیت باید با استفاده از شیوه های نوین از جمله سیلاژ مورد توجه قرار گیرد.
-
برای بررسی مسیر معیوب در مشکلات ایجادشده و احراز تخلفات و سوء مدیریت های انجامشده، این گزارش به همراه مستندات مربوطه به مراجع نظارتی سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات کشور ارجاع تا مراجع مزبور نسبت به رسیدگی موارد مطروحه و اعمال مجازاتهای قانونی اقدام سریع و موثری بعمل آورند.
-
برای عرضه خارج از شبکه نهاده های دامی و تخلفات ارزی باید با محوریت دادستان کل کشور پرونده های قضایی تشکیل شده و برخوردهای قانونی لازم صورت پذیرد.
اخبار سایر رسانهها، صرفا بازنشر اخبار سایتها و خبرگزاری ها است و دامیران هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.
منبع: ایرنا / لینک کوتاه خبر: lish.ir/1IXZ
اهمیت خروج واردات نهاده های دام و طیور از انحصار