رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:
صادرات دام زنده آزاد شود
محمد جواد عسگری: صادرات دام زنده آزاد، و توسط تشکل های مرتبط عملیاتی شود/ خرید تضمینی دام سبک و سنگین وظیفه قانونی دولت است/ مطالبات دامدارن و عشایر از طرف شرکت پشتیبانی امور دام اعاده شود.
به گزارش دامیران به نقل از خبرگزاری خانه ملت؛ محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، در تشریح نشست با معاونان وزیر جهاد کشاورزی و نمایندگان دامداران، گفت: در این نشست مقرر شد با توجه به گزارشهای سازمانهای جهاد کشاورزی استانها، در خصوص وجود دام مازادی که در بازار جذب نشده و عدم امکان نگهداری و تغذیه آنها توسط دامداران بدلیل شرایط خشکسالی و گرانی علوفه وجود ندارد، و نیز برگزاری سه جلسه کارشناسی میز صادرات دام زنده و همچنین بر اساس مواد ۱۹ قانون نظام جامع دامپروری، ماده ۲۳ قانون احکام دائمی، طی مدت ده روز پس از تاریخ ارسال صورت جلسه صادرات دام آزاد و از طریق تشکلهای مرتبط عملیاتی شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: تعداد و نوع دامهای صادراتی بر اساس توافق فی مابین تشکلهای مرتبط و معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی طی مدت معین اعلام گردد.
وی افزود: با توجه به شرایط خشکسالی و گرانی بیش از اندازه نهادهها و علوفههای خشبی در بازار و عدم تامین به موقع نهاده ها با ارز نیمایی توسط وزارت جهاد کشاورزی و همچنین عدم رعایت ماده ۲۰ قانون نظام جامع دامپروری و عدم رعایت تبصره ۴ ماده واحده قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی، خرید تضمینی دام سبک و سنگین بر اساس قیمت تمام شده واقعی و کارشناسی شده مورد توافق تشکلهای حوزه دامپروری از محل ۹ هزار میلیارد تومان ارز که توسط مجلس برای نظام یارانه ای کشور تخصیص داده شده است، توسط وزارت جهادکشاورزی انجام شود. این موضوع باید حداکثر طی یک ماه آینده عملیاتی شود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در نشست مذکور مقرر شد با توجه به شرایط بحرانی در زمینه تامین نهادهها و علوفه های خشبی در بازار، وزارت جهاد کشاورزی حداکثر طی۲۰روز آینده نسبت به تسویه طلب نهاده دامداران از محل ارز ترجیحی اقدام و نهاده های وارداتی با استفاده از ارز نیمایی را در بازار توزیع کند.
عسکری، عنوان کرد: با توجه به اینکه پس از اصلاح نظام یارانه ای می بایست محدودیتهای خرید نهاده ها حذف گردد، مقرر شده حداکثر طی ۱۰ روز آینده زمینه واردات و ترخیص نهاده ها با ارز نیمایی برای کلیه متقاضیان فراهم و سامانه بازارگاه بنا به تقاضای تشکلهای حوزه دامپروری برای توزیع نهاده های دامی حذف شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، گفت: وزارت جهاد کشاورزی با همکاری سازمان برنامه و بودجه موظفند حداکثر طی ۱۰ روز نسبت به تسویه مطالبات کلیه دامداران و عشایر کشور که در سال گذشته دام خود را اعم از سبک و سنگین بر اساس مصوبه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی تحویل شرکت پشتیبانی امور دام نموده اند اقدام کند.
وی ادامه داد: باتوجه به وقوع پدیده خشکسالی در کشور و گزارشهای کتبی سازمان جهاد کشاورزی از استانها و جلسههای برگزار شده در معاونت امور دام اقدامات عملی حمایتی هر چه سریعتر و حداکثر طی ۱۰ روز برای کلیه دامداران کشور با اولویت دامهای سبک روستایی و عشایری در استانهایی که اعلام بحران کرده اند، آغاز شود.
عسکری، گفت: با توجه به خشکسالی حاکم بر کشور و کاهش شدید ظرفیت مراتع و افت بازده مزارع دیم و آبی و کاهش پس چر آنها و همچنین گرانی نهاده و علوفه مقرر شد به عنوان یکی از برنامه های اجرایی بند ۵ خرید دامهای مولد کم بازده و حذفی نر و ماده برای کلیه دامداران سبک روستایی، سنتی و عشایر کشور به تعداد، نوع و قیمت عادلانه ای که طی توافق وزارت جهاد کشاورزی و تشکلهای ذیربط تعیین و طی ۲۰ روز باید عملیاتی و آغاز شود و اعتبار آن از محل ۹ هزار میلیارد تومان تخصصی مجلس برای نظام یارانه ای کشور تامین شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در نشست برگزار شده مقرر شد حداکثر طی مدت ۱۰ روز وزارت جهاد کشاورزی با همکاری بانک کشاورزی کلیه موانع موجود برای استفاده دامداران از تسهیلات دامدار کارت را بطور شفاف و غیر قابل تفسیر مرتفع نمایند بطوریکه کلیه دستورالعملها طی این مدت به کلیه شعب بانک کشاورزی در سطح کشور ابلاغ و پس از این مدت قابلیت اجرا پیدا کند.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی موظف است گزارش اقدامات انجام شده بر اساس صورت جلسه مذکور را حداکثر طی یک ماه به کمیسیون کشاورزی مجلس ارائه و تشکلهای حوزه دامپروری نیز موظف هستند بر اجرای این صورت جلسه نظارت نموده و گزارش اقدامات انجام شده را به کمیسیون کشاورزی ارائه نمایند.
عسکری اضافه کرد: در صورت اجرای موارد مصوب شده در نشست با فعالان بخش دامداری و معاونان وزارت جهاد کشاورزی بخش زیادی از مشکلات حوزه پرورش دام کشور در زمینه تامین نهاده و صادرات دام مازاد برطرف می شود.
"اخبار سایر رسانهها، صرفا بازنشر اخبار سایتها و خبرگزاری ها است و دامیران هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد."